8 трика, с които да спестим пари за пътешествия

Понякога си мислим, че да спестим пари за пътешествия е доста трудно, но ще споделя с вас триковете, които използвам. Едно от най-важните неща, които ни трябват, за да осъществяваме своите екскурзии, са именно парите. Повярвайте ми, сами ще се учудите колко лесно всъщност можете да заделите средства за един по-дълъг уикенд в Европа.

да спестим пари за пътешествия

Ето моите 8 трика, с които да спестим пари за пътешествия

1. Купете си касичка

Смятам, че този метод всички от нас сме го използвали още от ранна детска възраст. Признавам си понякога се изкушавам и бъркам в „бурканчето с мед“, за да си угодя за някоя глезотийка. Именно поради тази причина си взех такава, от която няма как да си крада. Купих касичка от Джъмбо за около 10 лв , която трябва да разбия, за да си извадя спестените парички. А най-лесният начин да я напълня е като слагам всички метални левчета, а от скоро вече и двулевки, които ми връщат в магазините и на пазара. Така за няколко месеца може да спестим пари за пътешествия до 200-300лв, които според мен са напълно достатъчни за дестинация в Европа за 2-3 дни.

 2. Намалете някои глезотийки

Когато двамата с мъжа ми отидем на кино, сумата, която харчим е около 40-50лв. Това си е сума за двупосочен самолетен билет от промоциите на Wizzair или Ryanair. Не казвам да спрете да ходите на кино, но ако ходите два пъти в месеца или всяка седмица, може да го намалите до веднъж месечно, а вместо това да си правите кино вечери вкъщи. Или да се възползвате от промоциите, които пускат кината във вторник и четвъртък за по евтини билети. От това също можете да спестите половината от средствата.

3. Ако пушите – намалете цигарите.

Да знам, че звучи доста изтъркано като тема, но не ви казвам да ги спирате окончателно. Просто ако пушите по една кутия или половин кутия на ден – намалете ги двойно. Така отделените средства ги слагайте в касичката, която ви предложих и ще видите колко още по-лесно и бързо ще се напълни тя.

4. Можете да ходите на фитнес и сами, не винаги ви трябва треньор.

Вече има достатъчно мобилни приложения с фитнес програми, които са на доста високо ниво и можете да ги използвате за всекидневните си тренировки. Някои от тях са с месечен абонамент, но той е в пъти доста по-евтин, от колкото един треньор. Ако не сте влизали в залата и ви е напълно непознато какво трябва да правите, използвайте известно време услугите им и след това продължете с приложението. Мисля, че и тук ще видите колко лесно се отделят парички за касичката.

5. Избирайте почивките си по приоритети

ако сте като мен и искате постоянно да пътувате и да видите всичко, просто трябва да се ограничавате от някое пътуване, за сметка на друго. Понякога решавам, че нямам нужда от уикенд в България, на място на което вече съм била, а предпочитам да отделя този бюджет и да го добавя към събраните си пари и да си направя екскурзия в Европа на непознато и интересно място.

6. Възползвайте се от сезонните намаления

Когато си купувате дрехи и обувки, следете намаленията на големите вериги като Zara, H&M, Bershka и подобни. Понякога на тези намаления можете да си намерите рокли за по 10лв, които на редовна цена са 70-80лв. Тази разлика си е огромна. Ако имате възможност да пазарувате в края на лятото за следващото, това е идеялния вариант. Замислете се колко средства ще спестите. И съответно ще отделите в касичката.

7. Наистина ли имам нужда от това

Понякога когато си подреждам апартамента, виждам колко ненужни неща наистина съм си купувала. В един момент нито имам място къде да ги сложа, нито биха имали стойност за да ги продам, и отиват в коша. Ограничете се само до необходимото, защото наистина в един момент се зариваме с предмети, които просто са ни ненужни.

8. Продайте ненужните вещи

Ако имате дрехи, чанти и обувки, които са запазени, но не ги обличате, или ви стоят дори нови в гардероба сезони наред, продайте ги в сайтовете за пазаруване. Така парите, които вземете, ги заделете в касичката за следващото си пътешествие.

Надявам се моите 8 трика, с които да спестим пари за пътешествия, да са ви полезни и да ви помогнат да осъществите своите мечтани дестинации.

Като заключение – това прасенце за мен е като вълшебното килимче на Аладин – може да ме отведе където си поискам, стига сама да следвам съветите, които ви споделих.

(Visited 595 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Чочо 13/09/2019 at 16:39

  Да живее гугъл транслейт, същите неща ги има в повечето световни травъл блогове, поне правете нещо авторско

  Reply
  1. Sanya 16/09/2019 at 8:00

   по никакъв начин не съм гледала чужди сайтове и идеи. Абсолютно всичко го прилагам сама от много години. Това че други имат същите идеи и съвети е съвсем нормално. Все пак повечето хора, които пътуваме, имаме подобни гледни точки и ми е ясно, че и други хора прилагат същите идеи, дали по малко по-различен начин или абсолютно същия. Така, че ще ви помоля да не ме обвинявате в крадете на статии.

   Reply

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.