В търсене на щастието или в търсене на любовта

Какво изниква в съзнанието ви, когато чуете думата Любов? Аз го асоциирам с щастие, както предполагам и много от вас. И смятам, че донякъде в това се крие и проблемът на по-голямата част от хората.

Истината е, че когато сме сами, без човек до себе си, се чувстваме нещастни. В повечето случаи си представяме колко прекрасен ще е животът ни, ако все пак съществува човек, с който да споделяме миговете си. А това е и голямата заблуда. От там идва и голямото нещастие.

Какво всъщност е щастието? Това е нещо, което градим сами. Това е нещо, което се появява, когато се научим да живеем сами със себе си и да се наслаждаваме истински на живота. Проблемът на голяма част от хората е, че когато са нещастни, се впускат във връзки като смятат, че това ще подобри животът им. И това се случва. Но за кратко.  Когато не сме доволни от собствения си живот, от собственото си Аз, няма как да очакваме друг да ни направи щастливи. Когато имаме да подобряваме неща в характера си и начинът си на живот, най – голямата грешка е да забъркаме и друго човешко същество в това свое лутане из живота. Защото по-този начин ставаш нещастен не само ти, но и другият до теб. Не е честно изискваме от другите да градят нашият свят. В един момент започваме да обвиняваме другите за всичко, което не ни е наред. А истината е, че за това има само един виновник… и това сме самите ние. Невъзможно е да се появви някой в животът и изведнъж всичките проблеми, които си имал да изчезнат – недоволството от работата ти, от начина ти на живот, от липсата на мотивация или на развитие, от липсата на приключения или разнообразие.

Не трябва да очакваме да се появи някой и да огрее стаята ни и да направи животът ни като част от приказка. Този човек, който ще го направи, стои пред огледалото. Когато се научим да живеем сами със себе си, да бъдем в мир със собственото си Аз, тогава ще можем да направим и другите около нас щастливи. Когато има хармония и мир между тялото и душата ни и когато почувстваме синхрона, който сме си създали, тогава идва и спокойствието.  И тогава ще се появи и човекът, на който да покажем щастието си. Но това щастие вече ще сме си го създали, то е истинско,то е вече в нас. Ключът е там, че е по-хубаво когато го споделим с някого …

(Visited 513 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.