Коледа по време на Пандемия – мисия възможна

Беше наистина щура година. Все още не мога да определя дали е била лоша или добра. В личен план за мен беше по-скоро добра. За жалост обаче в Света се случиха наистина трагични неща и много хора изгубиха близките си. Сега отново сме в локдаун, но се готвим и за предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Идва най-красивият период от годината

Истината е, че според мен за първи път ще оценим Коледа и Коледния дух. Защо ли? Защото в това консуматорско общество, в което живеем, сме забравили какво всъщност олицетворяват празниците. Забравили сме какъв е символът и посланието, което ни пращат тези светли дни. Това, върху което се съсредоточаваме е да пръскаме пари, пари, пари…  за дрехи, подаръци, обувки и какво ли още не. Нима последните години не сме свикнали да свързваме празника с разходи? И в крайна сметка осъзнаваме ли кое е ценното в тези светли дни? Най – важното е да сме до семейството си! Коледа е празник, на който се събират всички близки и благодарят за това, че имат възможността да са заедно. За това, че всички са живи и здрави и могат да прекарат още една година едни до други. Коледа не е ходене на бар и показване на лъскавите дрехи или новите скъпи подаръци, които сме получили.

Коледа е уют, топлина и любов

Да седнеш вкъщи с чаша червено вино, да четеш книжка, да се наслаждаваш на почивни дни и на семеен уют. Благодарна съм на пандемията! Наистина отвори очите ни, надявам се сега да отвори и сърцата ни. Нека се замислим кое е важното и какво всъщност трябва да ценим. Защото времето тече и не можем да го спрем. А всеки миг прекаран със семейството е неповторим и незаменим. (Независимо колко скандали се пораждат когато всички се съберат на едно място. Това е част от чара). Нека отгледаме така и децата си, за да разберат същността на Коледа. Целта му не е да се получи най-новият iPhone или Play Station. Целта е да ги възпитаме така, че да са радостни и благодарни за това, че имат родители, че имат покрив над главата си и че има с кой да споделят тези светли дни. С кризата, в която се намираме в момента и която ще расте все повече, ние намразваме всички празници. Свързваме ги наистина само с финансово товарене, а това е толкова грешна представа.

Нека върнем истинската магия на Коледа!

Пожелавам Ви да сте с любимите си хора и да благодарите на съдбата, че тази година е била благосклонна към вас и сте отново всички заедно!

(Visited 303 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.