Уикенд в Рая

Италия – така красива и вечна!!! Държавата, в която колкото и да обикаляш и да се опитваш да опознаеш, винаги ще има още красоти, които са се скрили в някое затънтено кътче.

През изминалата 2018 година посетих място, което със сигурност искам да видя отново – Боромеевите острови. Това са три на брой, миниатюрни къстчета от земята, разположени на езерото Лаго Маджоре, които крият невероятни красоти. Въпреки, че могат да се обиколят само за ден, спомените, които оставят в съзнанието са вечни. В град Стреза има пристанище, от което можете да си закупите билети за лодки, обикалящи трите острова. Един билет важи за цял ден слизане и качване. Обикновено лодките са на около час. Препоръчвам ви да тръгнете не по-късно от 10ч., за да имате достатъчно време, без да се притеснявате.

Най-красивият и пищен от всички е островът Isola Bella, на който се намира дворецът Боромео със своите пленителни градини. Въпреки, че доста видни личности в миналото са смятали това творение на архитектурата за кич, за мен то остава вечно в съзнанието.

Ако решите да си направите екскурзия до тази част на Италия, ви съветвам да нощувате в град Стреза, който е доста приятно място за вечерни разходки. Въпреки, че го посетих през август месец, когато е напливът от туристи, там беше спокойно и подходящо за почивка. Една нощувка е напълно достатъчна

Stresa
Isola Bella
Isola Bella
Stresa
Isola Madre
(Visited 433 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.