Римска тайна – Карън Суон

Вече мога да кажа, че Карън Суон е новата ми любима авторка. С всяка своя книга, аз бивам все по пленена от историите и. Смятах, че след Парижка тайна няма да има с какво да ме изненада. Е, сгреших.

Първо – локацията. Рим ми е любим град. Посещавала съм го три пъти и бих се връщала отново и отново. Не случайно казват за него, че е Вечният град.

Второ – това, които ми харесва в книгите на Карън Суон е , че научавам наистина полезни неща. В Коледна тайна разкрива доста тайни за производството на малцово уиски. В Парижка тайна разкрива тайните на един отдавна забравен апартамент, с ценни творби в него. А в Римска тайна научих доста за строителството на сградите в града, както и едно две места, за които не бях подозирала, че съществуват.

Историята

Франческа пристига в Рим, за да изживее мечтата на всяко момиче за la dolce vita. Но животът не се оказва такъв, какъвто си го представя – сметките за плащане се трупат, не работи мечтаната работа, живее в скромен апартамент. Една от целите и е, да развие блога си, в който разказва за приключението си в Рим.

Тя дори не подозира, че срещу апартамента и, в красивия дворец, който гледа всяка сутрин и вечер, на път за работа, живее истинска принцеса. Лейни Валънтайн е наричана „момичето, с най-невероятния късмет на Света“, заради богатството на фамилията и. Тя е американка, но какво я е довело в Европа, как така е станала принцеса и каква всъщност е историята и?

Въпреки, че е родена в една от най – влиятелните и богати американски фамилии, Лейни цял живот се лута в търсене на любовта и на своето място. Защото макар да можеш да си купиш повечето неща, единствено доверието и истинската любов трябва да намериш сам. Животът и е низ от влюбвания, предателства, фалшиви приятели, лъскави партите, но с неподходящи хора.

В книгата паралелно се разказват историите тук и сега в Рим, и детството и в САЩ.

Историята е много увлекателна и няма да издавам от нея, защото няма да ви бъде интересно. Но повярвайте ми, както с останалите книги на Карън Суон, и тук няма и да предполагате какво ще се случи в края на историята.

С какво ще запомня книгата?

Любовта е по-силна от всичко. Понякога човек е склонен да остави себе си и собственото си щастие на заден план, за да направи човека, когото обича щастлив. Дори и не подозираме силата, която се поражда в нас, когато обичаме някого.

Винаги трябва да се борим за това да сме щастливи. Независимо от страха, какво ще кажат хората около нас – най-важно е да се чувстваме добре.

А другото, което научих е, че не трябва да съдим хората по това, което се говори за тях. Защото зад блясъка, който заобикаля богатите, проблемите им са същите като нашите. Но общественото осъждане се стоварва над тези хора, и това засилва в пъти проблемите, през които преминават. Макар и да ни се струва, че „това е момичето, с най-невероятния късмет на Света“, няма как да знаем дали наистина е така.

И трябва да знаем, че истината винаги е някъде по средата. Защото в медиите и публичното пространство се предоставя една информация, но винаги е хубаво ако имаме възможност, да чуем в действителност какво има да каже личността, за която се говори.

Пожелавам ви приятно четене и съм убедена, че и тези 440 стр ще ги прочетете на един дъх, защото историята е изключително завладяваща

(Visited 316 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Перфектният подарък - Карън Суон коледно четиво %

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.