„Парижка тайна“ и Париж – такъв какъвто не го познаваме

Ах, този Париж… Още когато видят заглавието и корицата повечето от вас ще си кажат- ето поредната сладникава книга, която се развива в града на любовта, най-вероятно става дума за любов и драми. Всъщност не е точно така. В книгата „Парижка тайна“ има всичко – любов, загадки, тайнственост и напрежение. Буквално до последните страници авторката Карън Суон държи читателите си в неведение как ще приключи историята. А тя е вдъхновена от истински събития. През 2016 г. в Париж откриват апартамент, който е изоставен по време на Втората световна война през 1939г. Цели 73 години след като е бил заключен, акционер намира в него истинско съкровище – произведения на изкуството, струващи милиони. Когато Карън Суон научава за тази случка, решава да я използва за своята следваща книга. Естествено разкрасява всичко и е вложила своето въобръжение за да ни заплени. А ето и малко за сюжета.

Историята на романа „Парижка тайна“

Героинята са казва Флора и живее в Лондон. По-скоро дели живота си между него и Париж. Само на 27 г. тя е една от най-добрите в областта си – консултант по произведения на изкуството. Амбициозна и красива, за нея е по-важно да се издига в професията, пред това да намери истинската любов. Един ден шефът и Ангъс се обажда и и казва, че трябва да заминат в Париж по спешност. Когато се срещат с клиентите си – прочутото семейство Веймер, те им обясняват, че преди дни са разбрали, че притежават апартамент, за чието съществуване не са и подозирали. Молят именно Флора и Ангъс да посетят първи апартамента и да направят оценка на намиращото се вътре. Когато приемат тази задача, Флора дори и не предполага какви тайни се крият зад  стените и ценностите в него. Младите наследници на семейство Веймер – Наташа и Ксавиер,  са едни от любимците на жълтата преса със своя разюздан начин на живот. Те са пълна противоположност на сдържаните си и възпитани родители. Но каква е тайната, която ще бъде разкрита, и от какво е породено това тяхно държание, ще разберете буквално в последните страници.

Обичам да чета книги, които напълво ме откъсват от ежедневието.

Такива, които ме карат да се пренеса в Света на героите, да ги почувствам истински и да стана част от тях. Докато се губех из редовете на „Парижка тайна“ точно това се случи с мен. Живях с героите, изпитвах емоциите им, страховете им, радостите им. За мен това е добрия автор. Не всеки е способен да рисува с думи.

Запознах се с творчеството на Карън Суон, когато прочетох  Коледна тайна, за която вече съм споделяла с вас мнението си. Допада ми стила и на писане. В историите и винаги има някаква загадка, която трябва да бъде решена. Книгите и се четат на един дъх, буквално. Тези 384 стр. ги прочетох за 24 часа. Просто не можех да отделя поглед от редовете. Очаква се през лятото на  пазара да бъде издадена от Сиела трета нейна книга, чийто сюжет се развива в Рим.

Снимка на апартамента, който вдъхновява авторката на романа "Парижна тайна"
Снимка на апартамента, който вдъхновява авторката на романа „Парижна тайна“

Това е снимка на апартамента, който е открит през 2016г. в Париж. Изтеглих я от интернет. Има още много снимки на ценностите вътре, така че ако ви е интересно може да се поровите.

(Visited 130 times, 1 visits today)