Карън Суон и нейната „Коледна тайна“

Как си представям почивните дни около Коледа ли? Ами разбира се завита на дивана с одеалце, чаша чай и коледна книга в ръка. За жалост ми остава много малко време да чета, защото работата ми е свързана със стоене на компютър по цял ден. А вечер съм прекалено изморена, за да захвана някое четиво. Както и факта, че детето ми е на 3 години и постоянно скача около мен не помага много в ситуацията 🙂 Но успях да си открадна два дни, които ми бяха напълно достатъчни, за да се насладя на „Коледна тайна“ от авторката Карън Суон.

Буквално за един уикенд, успях да прочета всичките 460 страници. В началото ми се стори доста голяма книга и помислих, че сигурно ще я чета до следващата Коледа с моето темпо, но изненадващо сюжетът така ме погълна, че буквално оставих реалността и се потопих в приключението в Шотландия. Винаги съм искала да посетя тази страна. Но след тази книга съм решила, че 2020 година трябва да организирам едно пътешествие до там.

Действието на книгата се развива през декември, но не е типичния сладникав коледен роман. Всъщност за Коледа се говори много малко и то към края.

Младата и амбициозна Алекс Хайд съветва едни от най-влиятелните мениджъри и собственици на компании, като им помага да се справят с личните си проблеми, и по този начин спасява и компаниите им. Дни преди Коледа се налага да поеме спешен ангажимент, който ще промени всичко.  Локлан Фаркар е наперен мениджър, който с поведението си е на път да съсипе кариерата си и никой няма представа от какво е породено то. На помощ идва Алекс, която няма и най-малка представа какво я очаква. Успешна, с прекрасно жилище в центъра на Лондон, тя трябва да привикне с живота на малкия остров Айла и да проучи начина на живот на хората там.

Книгата ме грабна, защото има от всичко – романтика, мистерия, тайна, драма. А буквално до последните страници на „Коледна тайна“  не  предполагаш какво ще се случи. А какви описания прави авторката на остров Айла – влюбих се в дивата природа и в хората. Предполагам като посетя мястото ще изглежда точно по същия начин и ще носи тази своя магична атмосфера. Доста детайлно е обяснено и производството на малцово уиски. Всъщност ако сте любители на уискито, може да четете книгата и с напитка в ръка.

Няма да ви разказвам повече и да издавам тайни, защото все пак трябва да ви е интересно, докато я четете и и се наслаждавате.

Не знам за вас, но доста от дестинациите, които искам да посетя, са именно благодарение на сюжети от книги. Понякога авторите до такава степен могат да ни потопят в атмосферата на местата, в които се развива действието, че когато приключа книгата те започват да ми липсват. Разбира се всеки вижда и усеща нещата по свой собствен начин. Но с Шотландия съм убедена, че няма да остана разочарована

Ако все още не сте купили коледни подаръци на любимите хора, мисля че това е идеалния.

Приятно четене и Весела Коледа !!!

Карън Суон и нейната „Коледна тайна“ – накараха ме да мечтая за Шотландия

P.S. От Карън Суон има и още един роман – „Парижка тайна“ . Горещо го препоръчвам

(Visited 406 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Pingback: Парижка тайна - Карън Суон - Sanya's world sanyasworld.com

  2. Pingback: Римска тайна - Карън Суон

Leave A Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.