„Зима в Рая“ от Елин Хилдебранд

„Зима в Рая“ е вторият роман от Елин Хилдебранд, който чета. Ако трябва да съм честна, когато го започнах не можа да ме грабне. Първите страници ми вървяха по-тромаво, от колкото „Перфектната двойка“ и си мислех, че ще  е така до края. Но авторката не  е изневерила на стила си и е успяла да създаде много интересна и увлекателна история. Отново са съчетани както романтични, така и загадъчни моменти. Трудно ми е да кажа, дали тази книга е по-силна или по-слаба от предишната, която четох. Но щом я приключих за два дни, значи със сигурност не е от скучните. „Зима в Рая“ е първата книга от трилогията „Рай“. Основната тема, която формира историята на книгата е подобна на тази от „Перфектната двойка“ – съществува ли идеалното семество. Има ли двойка някъде там по Света, която да няма тайни по между си?

Историята в „Зима в Рая“

Действието се развива около Нова година. Айрийн Стийл е жена около петдесетте, работи в списание за интериор, има успешен брак, двама големи сина и красива къща в Айова сити. На пръв поглед всичко изглежда идеално, въпреки че за да имат този добър живот, съпругът и Ръс работи много и постоянно е в командировки. В новогодишната нощ Айрийн отново е сама. Тя прави планове за бъдещето, когато телефонът звъни и получава обаждане, че съпругът и е мъртъв. Загинал е в катастрофа с хеликоптер на остров в Карибския басейн. А тя дори не знае, че той е там.

За да разбере каква е причината Ръс да бъде в тази част на Света, Айрийн, заедно с двамата си синове, заминават на Сейнт Джон. А там се сблъскват с тайни, за които не са и предполагали. Намират огромна вила за милиони, собственост на Ръс. А в катастрофата е загинала и местна жена, за която става ясно, че му е била любовница.

Всички са потресени от случилото се. Но разкритията след това ще ги шокират още повече. Нищо не е такова, каквото изглежда. Всеки има своите тайни. И въпреки, че някои от тях изглеждат незначителни, в сравнение с това, което Ръс е криел, разкриването им ще учуди цялото семейство.

Но за да бъде историята още по интересна и заплетена, на фона се появява най-добрата приятелка на загиналата. А тя е толкова красива и млада, че е лесно да замотае главата на всеки мъж.

Островът Сейнт Джон е райско кътче. То е толкова добре описано от писателката, че човек наистина може да се пренесе там. Природата е невероятно красива, водата кристално чиста, с много интересни водни обитатели, хората са приветливи, а баровете около плажа са страхотно място за купонясване. Но колкото и красив и прекрасен да изглежда животът на това райско място, хората също имат своите грозни тайни и също ронят сълзи. Авторката Елин Хилдебранд много умело е успяла да опише противоположностите между красотата на мястото и страшните тайни, които крият жителите му.

И въпреки, че поводът за посещението на семейство Стийл не е от най-приятните, приключенията, които ще намерят там са незабравими.

 

 

(Visited 262 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Книгата Перфектната двойка от Елин Хилдебранд | Sanya's world

Leave A Comment